2011. május 15., vasárnap

Andras Schram Workshop–Budapest(képeket a bejegyzés végén keress!!!)
LOGO_resize
Sokat morfondíroztam mit is írjak… Ujjongjak  vagy ontsam a negatívot… Nem lennék igazságos, ha csak így vagy úgy exponálnám ezt a négy napot.
Meleg:
Összességében azt kell mondjam, hogy megérte a négy nap, mondhatom erőfeszítése. Nagyon elfáradtam bevallom.
Kaptam sok új információt és kaptam sok ismétlést. Ez valószínű azért van, mert két éve részt vettem András előző okosításán.
Jó volt a sok helyszín és sok szituáció. Megmutatta András, hogy miképpen érdemes fotózni komoly asszisztencia nélkül kevés eszközzel beltérben és kültérben egyaránt.
Megmutatta, hogyan használjuk az ISO tartományt és a nagy fényerejű objektíveket hatékonyan és kihasználva ezeknek az eszközöknek a sajátosságait.
Előtérbe helyezte  a minél jobban le egyszerűsített szituációk megteremtésének és a környezetben rendelkezésre álló tárgyak  számunkra előnyös használatának fontosságát.
Megmutatta, hogy ezzel a megközelítéssel és technikával mit tud kihozni egy szál beállító fényes soft boxal portré, páros portré, kismama témában. Megmutatta mit lehet így, természetes fényben egy szállodai szobában fehérneműs  modell szituációban és mit lehet a szálloda folyosóján mondjuk egy modellel…. megmutatta, hogy használjuk kültéren az ellenfényt és, hogy irányítsunk egy szerelmes párt. Megmutatta hogyan lehet bárhol – nagyon kis hely változtatással creatív kép sorozatot elő állítani – rövid idő alatt hatékonyan.

A negyedik napon beszélgetős, utómunkás napot tartottunk, ahol megmutatta hogyan dolgozza fel a képeket  - dióhéjjban persze  - és sok infot adott arról mit csinál élesben egy esküvőn, minek mi az értelme és haszna a jövőben… 
Nagyon röviden így tudnám összefoglalni a workshopot.

Hideg:

Visszatérve az első bekezdésemre, nem lenne igazságos hallgatni a rendezvény árnyoldalairól.
Sokan voltunk. 15 fősre lett tervezve ami optimális lett volna, ezzel szemben 25-30-an is voltunk néha.
Ennyi embert lekötni, a kis helyeken elférni, mindenkinek lehetőséget adni a szituációk saját módon való fotózására egyszerűen nem lehet. Ami engem zavart első nap az nevezetesen a sok holt idő az elébb leírtak miatt. Sajnos túl lett töltve a workshop, egy oktatóhoz sok ennyi hallgató szerintem. De érthető András is, mert valószínű a jóindulat vezérelte mikor ennyi ember jelentkezését fogadta.

A második napon ez más volt már, mivel ketté osztották a csoportot és  Jaksa Tímea "vendég oktató" státusza megváltozott. Full komplett "társ" Workshopot prezentált zsigerből – vérprofesszionálisan, ahogy én elnéztem teljes értékű oktató szerepben, mivel vitte a csoport felét egész nap.
Rövid idő alatt nagyon jó stílusban kaptunk rengeteg információt, hogy Ő mit-miért-hogyan csinál és milyen gondolati síkon. Szívesen részt vennék saját oktatásán...
Harmadik nap szintén hightech asszisztant szolgáltatást kapott a workshop -  Fekete Csaba nászriporter személyében. Folytattuk a csoport ketté bontását és a rotálást oktató és szituáció/helyszín alapján egész nap. Hasonlóan magas szintű – bár gyökereiben más hangvételű és megközelítésű előadásokat hallgattunk Csabától. Szuper volt ez is!!
Ez a felállás színesítette a workshopot, de kevesebbet voltunk így Andrással (kb. fele annyit) mintha végig Őt hallgatjuk...

Nos, így a végére azt gondolom kerek lett a történet.


Ezért írtam az elején, hogy összességében megérte abszolút, de mint kiderült ebben  hatalmas szerepe volt András barátainak (Timi és Csaba) akik kegyetlenül oda tették magukat és ezért hatalmas köszönet jár nekik is!!

És legvégül természetesen Köszönet Andrásnak, mindentől függetlenül  a szakmai plusz amit adott felbecsülhetetlen érték ha mindenki saját stílusába be tudja építeni csak kis részét is. Én meg fogom tenni… Tényleg köszönöm!

Néhány képet mutatok, igazság szerint én keveset fotóztam – inkább figyeltem… KATT:
http://vimeo.com/23749896
üdv,

Miki

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése