2010. január 24., vasárnap

Mi is az a FineArt Album?

Egyre elterjedtebb az az igény, hogy a legjobb esküvői képekből végül egy igényesen összeszerkesztett, az esküvő napján történteket bemutató összeállítás szülessen.
Ez többféle módon történhet, ezt szeretném kicsit bemutatni.

1. Fotókönyv. Ez szinte mindenki számára könnyen elérhető, csak be kell ütni a keresőbe, hogy cewe vagy ihb digital, hogy a legismertebbeket említsem. Itt egy célprogram segítségével összeállíthatja mindenki a saját kis fotókönyvét, amit aztán kinyomtatnak könyvkötészeti papírra majd kemény kötészetbe bújtatják. Voálá, és máris kész...

2. FineArtAlbum. Ez a kevésbé ismert, és avatatlan szemek vagy felületes nézelődők sokszor keverik az első pontban felvázolt termékkel. Azért kevésbé ismert, mert jóval drágább, sokkal több benne az élő munka, ennek megfelelően jóval igényesebb dologról van szó, mint a sima fotókönyv de nem is tömegtermék ezek miatt.
Ez az esküvői fotószolgátatás csúcsterméke, amire minden fotós aki készít ilyet, Büszke!

Egyedi, a képekhez alkalmazkodó kép-összeállítások jellemzik úgy, hogy közben bemutatja az esküvő legszebb pillanatait jó esetben képzőművészeti igényességgel tervezett grafikai megoldásokkal.
Mindez kb. 1 mm vastag karton hordozóra préselt, lézerlevilágítással fotópapírra készül a legmodernebb laborgépeken.
Kinyitva teljesen síkra nyílik kötészeti rés nélkül, így szerkesztéskor gyakran egyik oldalról a másikra átfutó képekkel még drámaibb méretben lehet a képeket megmutatni. ( akár 60x30 cm es!!)
Én kizárólag FineArt Albumot készítek, mert a fotókönyv és a FineArt között óriási szakadék tátong minőségben. Egy esküvői képanyag utómunkája körülbelül 15-25 óra, a szívem szakadna meg, ha ezt a munkát tönkretenném egy silány nyomattal.

Készítettem pár képet amin ezt megmutatom, de élőben igazán élvezetes egy ilyen Album:





































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése